Slowakije.net op Twitter Slowakije.startpagina.nl Slowakije.net op Facebook
Woensdag 24 mei 2017 • naamdag van Ela
Uitgelicht

Bratislava Bratislava Kaart/plattegrond (428.672 inw.)


Slowakije.net steunt Gezondheidszorg in Nood


Verkeer: openbaar vervoer

Bus, trein en luchtvaart


Bus

Er zijn diverse busverbindingen tussen Nederland, België en Slowakije. Het kan ook een interessante optie zijn om in Duitsland op of uit te stappen, omdat zo nog meer verbindingen mogelijk zijn.

Omdat bestaande verbindingen regelmatig wijzigen of vervallen en er ook nieuwe verbindingen bij komen, is het onmogelijk om een totaaloverzicht te bieden.

De meeste aanbieders rijden onder de vlag van Eurolines, het grootste netwerk van buslijndiensten in Europa. In Slowakije rijdt Eurolines onder de naam Slovak Lines, en in Duitsland onder de naam Touring. Maar er zijn ook andere aanbieders op de markt.

In Nederland zijn Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht doorgaans de opslapplaatsen voor bestemmingen naar Slowakije. In België zijn dat Antwerpen, Brussel-Noord, Gent en Luik. Een opstapplaats in het westen van Duitsland kan een goed alternatief zijn, bijvoorbeeld in Dortmund, Düsseldorf, Köln, Aachen of Frankfurt am Main.

Externe link Eurobus (Košice)
Externe link Eurolines België
Externe link Eurolines Nederland
Externe link Slovak Lines (Bratislava)
Externe link Touring (Duitsland)

Trein

Er zijn geen rechtstreekse treinverbindingen tussen Nederland en Slowakije. Logische treinroutes lopen via Berlijn en Praag of via Wenen en het minimale aantal overstappen ligt op twee.

Er zijn dagelijks tientallen opties om per trein naar Slowakije te reizen. Zie de volgende websites voor meer informatie:

Externe link NS Internationale Treinplanner
Externe link OV-verbindingen binnen Slowakije

Luchtvaart

Er zijn momenteel geen directe luchtverbindingen vanuit Nederland of België naar Slowakije. Mogelijke alternatieven zijn:
  • met Ryanair vanuit Frankfurt-Hahn (Duitsland) of Brussel-Charleroi (België) naar Bratislava (vanaf 4 juli 2009 ook vanuit Düsseldorf-Weeze)
  • naar Bratislava of Košice met een overstap in Praag (Tsjechië)
  • naar Košice met een overstap in Wenen (Oostenrijk)
  • naar Wenen vliegen, en van daaruit met het openbaar vervoer verder reizen naar Slowakije (er zijn directe busverbindingen naar Bratislava)
Er zijn dagelijks meerdere binnenlandse verbinding tussen Bratislava en Košice.

Externe link Luchthaven Bratislava lijst met bestemmingen
Externe link Luchthaven Košice aankomstschema
Externe link Luchthaven Košice vertrekschema
Externe link Ryanair


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
(laatst gewijzigd op 14 januari 2015) Terug naar boven Terug naar boven