Slowakije.net op Twitter Slowakije.startpagina.nl Slowakije.net op Facebook
Vrijdag 19 januari 2018 • naamdag van Drahomíra



Uitgelicht

Galanta Galanta (16.365 inw.)


Slowakije.net steunt Gezondheidszorg in Nood


Regio's & plaatsen

Streken, steden, dorpen


Plaatsen in Bratislavský kraj Plaatsen in Trenčianský kraj Plaatsen in Nitrianský kraj Plaatsen in Trnavský kraj Plaatsen in Žilinský kraj Plaatsen in Banskobystrický kraj Plaatsen in Prešovský kraj Plaatsen in Košický kraj Plaatsen in Nitrianský kraj Plaatsen in Košický kraj Het kasteel van Nitra

Nitra

Ligging van Nitra in Slowakije

Nitra feiten en cijfers
regionale hoofdstad
regio: Nitra
aantal inwoners: 87.558
oppervlakte: 102,2 m2
hoogte: 151 m.
website: nitra.sk

Nitra wordt wel de moeder van de Slowaakse steden genoemd. Ook wordt gezegd dat Nitra, net als Rome, gebouwd is op zeven heuvels.

De stad wordt sterk in verband gebracht met de geschiedenis van Slowakije, met namen als Svätopluk, St. Cyrillus en St. Methodius en de Slavonische prins Pribina. Opvallend is dat Pribina, als heiden, omstreeks het jaar 828 toestemming gaf tot de bouw van de eerste Christelijke kerk in Slowakije. In de tweede helft van de 9de eeuw kwam ook de eerste bisschopszetel van Slowakije in Nitra.

Nitra ligt aan de voet van de bergketen Tríbeč. De 588 meter hoge heuvel Zohor stijgt boven de stad uit. Het landschap buiten de stad wordt gesierd door de kronkels van de rivier de Nitra.

In de binnenstad is het kasteel Nitra nadrukkelijk aanwezig. Naast het kasteel zijn er veel behouden gebleven culturele en historische monumenten in de stad.

Gebruik plattegrond: Je kunt in- en uitzoomen door de navigatieknoppen aan de rechterkant te gebruiken. Bewegen over de kaart kan door de rechtermuisknop in te houden en in de gewenste richting te slepen.

Terug naar overzichtskaart met regio Nitra.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Terug naar boven Terug naar boven