Slowakije.net op Twitter Slowakije.startpagina.nl Slowakije.net op Facebook
Woensdag 24 mei 2017 • naamdag van ElaUitgelicht

Nové Zámky Nové Zámky Kaart/plattegrond (42.262 inw.)


Slowakije.net steunt Gezondheidszorg in Nood


Regio's & plaatsen

Streken, steden, dorpen


Plaatsen in Bratislavský kraj Plaatsen in Trenčianský kraj Plaatsen in Nitrianský kraj Plaatsen in Trnavský kraj Plaatsen in Žilinský kraj Plaatsen in Banskobystrický kraj Plaatsen in Prešovský kraj Plaatsen in Košický kraj Plaatsen in Nitrianský kraj Plaatsen in Košický kraj Námestie SNP, Banská Bystrica

Banská Bystrica

Ligging van Banská Bystrica in Slowakije

Banská Bystrica feiten en cijfers
regionale hoofdstad
regio: Banská Bystrica
aantal inwoners: 83.056
oppervlakte: 103,5 m2
hoogte: 350 m.
website: banskabystrica.sk

Banská Bystrica is een van de oudste steden van Slowakije. In 1255 ontving het koninklijke privileges, en toestemming om te delven naar edele metalen, zoals goud, zilver en koper.

Rondom de eeuwwisseling van de 15e naar de 16e eeuw kende de stad een bloeitijd, voornamelijk veroorzaakt door de succesvolle commerciƫle activiteiten van de Thurzo-Fugger handelsonderneming, die de kopermijnen rondom de stad in handen had.

Tijdens de tweede wereldoorlog verwierf Banská Bystrica faam als centrum van de SNP, de Slowaakse Nationale Opstand, het verzet tegen de Nazi's in 1944. Het centrale plein van de stad, Námestie SNP (foto rechtsboven) is hiernaar vernoemd.

Tot de waardevolle bezittingen van de stad behoren het goed bewaard gebleven historische stadscentrum met haar culturele monumenten, en de bergachtige omgeving, die zich uitstekend leent voor sport en recreatie. Verder heeft Banská Bystrica een universiteit (Mateja Bela), ontwikkelt het zich als Slowaaks bankencentrum, en ligt de nadruk op het ontwikkelen van het toerisme.

Externe link Universiteit Mateja Bela

Gebruik plattegrond: Je kunt in- en uitzoomen door de navigatieknoppen aan de rechterkant te gebruiken. Bewegen over de kaart kan door de rechtermuisknop in te houden en in de gewenste richting te slepen.

Terug naar overzichtskaart met regio Banská Bystrica.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Terug naar boven Terug naar boven