Slowakije.net op Twitter Slowakije.startpagina.nl Slowakije.net op Facebook
Dinsdag 23 mei 2017 • naamdag van ŽelmíraUitgelicht

Piešťany Piešťany Kaart/plattegrond (30.606 inw.)


Slowakije.net steunt Gezondheidszorg in Nood


Regio's & plaatsen

Streken, steden, dorpen


Plaatsen in Bratislavský kraj Plaatsen in Trenčianský kraj Plaatsen in Nitrianský kraj Plaatsen in Trnavský kraj Plaatsen in Žilinský kraj Plaatsen in Banskobystrický kraj Plaatsen in Prešovský kraj Plaatsen in Košický kraj Plaatsen in Nitrianský kraj Plaatsen in Košický kraj Poprad

Poprad

Ligging van Poprad in Slowakije

Poprad feiten en cijfers
regio: Prešov
aantal inwoners: 56.974
oppervlakte: 63,05 m2
hoogte: 672 m.
website: poprad.sk

Poprad ligt in een hoog gelegen vallei aan de voet van het Tatra-gebergte. Dit gebergte, aan de noordkant van Poprad, stijgt zo'n 2000 meter boven de vallei uit. De relatieve nabijheid van het gebergte zorgt voor een indrukwekkend landschappelijk beeld. Aan de oostkant ligt de Levoča bergketen.

De stad ligt aan de internationale hoofdweg E50 en de spoorwegverbinding tussen Košice en Bratislava. Verder is er de internationale luchthaven Poprad-Tatry, een van de hoogst gelegen luchthavens van Europa (718 meter boven de zeespiegel). Deze gunstige ligging draagt bij aan de sociale, economische en geografische betekenis van Poprad.

Geschiedenis
De eigenlijke geschiedenis van de stad begon al in de oudheid. Bewaard gebleven gereedschappen, aardewerk en wapens getuigen van handelsactiviteiten in deze regio al millennia voor het begin van de jaartelling. Poprad was 690 jaar lang (van 1256 tot 1946) slechts één van de plaatsen die nu samen een stad van 55.000 inwoners vormen. De overige delen, Matejovce, Spišská Sobota, Veľká en Stráže pod Tatrami, zijn nu stadsdelen. Tot het eind van de 19de eeuw was Spišská Sobota de dominante plaats in de regio.

Heden
Stedelijk zelfbestuur heeft de positie van de stad versterkt, en het proces om de stad om te vormen van een industriestad tot een toeristisch centrum is in volle gang. In een omtrek van 50 kilometer van Poprad liggen vier nationale parken met elk hun eigen karakter, vier mineraalbronnen, en vier verschillende grotten.

Gebruik plattegrond: Je kunt in- en uitzoomen door de navigatieknoppen aan de rechterkant te gebruiken. Bewegen over de kaart kan door de rechtermuisknop in te houden en in de gewenste richting te slepen.

Terug naar overzichtskaart met regio Prešov.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Terug naar boven Terug naar boven